Nadziewane Squash dla dwojga
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj nadziewanej dyni dla dwojga. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 36g tłuszczu i w sumie 668 kalorii. Ten przepis serwuje 2 i kosztuje 2,01 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga dyni Żołędziowej, mielonej wołowiny, cebuli i mąki. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Dynia piżmowa makaron Indyk Bolognese nadziewany Dynia Żołędziowa ze stopionym Gruyere: dwa sposoby, Dynia piżmowa makaron Indyk Bolognese nadziewany Dynia Żołędziowa ze stopionym Gruyere: dwa sposoby, oraz Nadziewane Squash.
Instrukcje
Pokrój dynię na pół; wyrzuć nasiona.
Umieść squash ściętą stroną do dołu w 11-calowym. x 7-w. blacha do pieczenia; dodaj 1/2 cala. gorącej wody.
Piec bez przykrycia w 350° przez 30 minut.
Spuść wodę z patelni; obróć squash ściętą stroną do góry.
Posmaruj masłem; posyp brązowym cukrem, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Piec 30-40 minut lub dłużej lub do miękkości dyni.
W międzyczasie na małej patelni gotuj wołowinę, seler i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odcedzić. Dodaj mąkę, szałwię i pozostałą sól. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; dodać grzanki. Łyżka do połówek squasha.
Piec 5 minut dłużej lub do stopienia sera.