Muffinki Brokułowe
Muffiny brokułowe mogą być właśnie wegetariańskim przepisem lakto ovo, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 200 kalorii, 5 g białka i 9 g tłuszczu. Za 20 centów za porcję dostajesz śniadanie na 12 osób. Jeśli masz pod ręką mąkę, olej roślinny, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 32%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Wypróbuj Muffiny z brokułami i serem, Muffiny z brokułami i Quiche z brokułami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, cukier, proszek do pieczenia i sól. W małej misce wymieszaj mleko, olej i jajko; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Dodać brokuły i ser.
Łyżką nakładamy do natłuszczonych lub wyłożonych papierem foremek na muffiny.
Piec w temperaturze 400° przez 18–20 minut lub do momentu, aż górna część odskoczy po lekkim dotknięciu.