Mini makaroniki pistacjowo-czekoladowe
Zapomnij o wychodzeniu do jedzenia lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz meksykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić Mini pistacjowe i czekoladowe makaroniki w domu. Ten bezglutenowy przepis służy 30 i kosztuje 18 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 67 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 75 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pistacje, cukier puder, ser i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Makaroniki Czekoladowo-Pistacjowe, Mini Makaroniki Waniliowe, oraz Mini Makaroniki Kokosowe.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 160C / wentylator 140 / Gaz
Zmiksować pistacje i 25 g cukru pudru w robocie kuchennym, aż będzie dobrze.
W dużej misce wymieszać z 175 g więcej cukru pudru.
Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe 50 g cukru pudru i ubić ponownie, aż staną się gęste i błyszczące. Złożyć do mieszanki orzechów. Łyżka do worka rurowego z dyszą 1cm i rurki 10P - wielkości monety krople mieszaniny, dobrze rozmieszczone. Wbijaj szpiczaste szczyty mokrym palcem. Jeśli nie masz worka na rurki, po prostu odetnij koniec z worka na kanapki i użyj go zamiast tego.
Pozostawić do wyschnięcia na 30 minut, a następnie piec przez 12-15 minut do wyrośnięcia. Spoko na papierze. Ubić serek z czekoladą i użyć do kanapki makaroniki razem. Będzie przechowywać przez 1 dzień napełniony lub do 3 dni niewypełniony, przechowywany w hermetycznym pojemniku.