Malinowy warkocz śniadaniowy
Przepisów na śniadanie nigdy za wiele, więc wypróbuj Malinowy warkocz śniadaniowy. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 2 g białka i 10 g tłuszczu. Za 42 centy za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki ciastek/ciasta, masła, malin i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt niesamowity wynik łyżką wynoszący 14%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Warkocz z ciasta malinowego, Warkocz z chleba malinowego i Warkocz z ciasta malinowego.
Instrukcje
W dużej misce umieść mieszankę biszkoptową.
Pokrój serek śmietankowy i masło, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. Mieszaj mleko tylko do zwilżenia. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; delikatnie zagniataj 8-10 razy.
Na natłuszczonej blasze do pieczenia rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 18 cali. x 12 cali prostokąt. Nałóż maliny na środkową jedną trzecią ciasta; posypać cukrem.
Na każdym dłuższym boku wytnij paski o szerokości 1 cala, około 2-1/2 cala w środku. Zaczynając od jednego końca, składaj paski na malinach naprzemiennie pod kątem; końcówki uszczelniające.
Piec w temperaturze 425° przez 15-20 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć na metalową kratkę, aby lekko ostygły. W naczyniu przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej rozmrażaj w kuchence mikrofalowej na wysokim poziomie przez 5–10 sekund lub do momentu uzyskania pożądanej konsystencji; posmarować ciasto.