Liść bananowy mahi Mahi z cytrusami i Chiles

Liść bananowy mahi Mahi z cytrusami i Chiles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Banan Leaf Mahi Mahi z cytrusami i Chiles. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 212 kalorii. Na $7.5 za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, limonkę, filety mahi mahi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bez glutenu, bez nabiału, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki i Mahi Mahi Citrus Ceviche, Nerkowcowo-Kokosowe Mahi Mahi z salsą pomarańczowo-bananową, oraz Citrus Mahi Mahi Tacos podobnych receptur.

Instrukcje

1
Chili umieścić w misce, przykryć wrzącą wodą i namoczyć do giętkości, około 15 minut. Odstawić 1 łyżkę płynu do namaczania, a następnie odcedzić chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie podgrzej olej roślinny na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać cebulę, czosnek, oregano i kminek i gotować, aż cebula jest miękka, ale nie rumiane, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Przełóż do blendera wraz z płynem do namaczania reserved chile, chiles, sokiem pomarańczowym, sokiem z limonki i 1 1/2 łyżeczki soli; zmiksuj do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozwiń liście banana i pokrój na sześć kawałków o długości 12 cali; opłucz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
6
Połóż błyszczącą stronę liścia banana na powierzchni roboczej. Rybę obficie obficie posmarować puree chilijskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Umieść 1 filet mahi mahi na środku liścia, a na wierzchu po plasterku pomarańczy i limonki. Złóż 2 przeciwne końce liścia nad rybą, nakładając je na siebie, aby szczelnie zamknąć rybę, a następnie włóż otwarte końce pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
8
Przełożyć na dużą patelnię lub naczynie do pieczenia. Powtórz, aby zrobić 5 więcej filetów owiniętych liśćmi bananowymi, a następnie przełóż patelnię do lodówki i pozwól rybie marynować od 1 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
9
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Wyjąć patelnię z lodówki i przykryć szczelnie folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
11
Piec, aż ryba jest po prostu gotowane przez, otwierając paczkę, aby sprawdzić doneness, około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Przełóż na talerze i ostrożnie rozpakuj tuż przed jedzeniem.
13
Zdjęcia: Con Poulos

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej delikatnej białej ryby. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, mogą nawet poradzić sobie z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować przysłowiowego wina Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
Przysłowie Pinot Grigio Wino
Przysłowie Pinot Grigio Wino
Świetliste nuty gruszki i jabłka ożywione aromatami limonki i cytryny.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn