Latki Z Dyni Ziemniaczanej
Pumpkin Potato Latkes może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. 849 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, pieprz, dynię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), Latki Ziemniaczane, oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przenieść ziemniaki do dużej miski wyłożonej czystym ręcznikiem kuchennym i delikatnie wycisnąć do sucha. Rezerwowy płyn do namaczania ziemniaków.
Odstawić zarezerwowany płyn na 10 minut, aby skrobia opadła na dno. Ostrożnie wlać płyn z miski, rezerwując skrobię i wyrzucić.
Ziemniaki przełożyć z powrotem do miski ze skrobią.
Dodać cebulę i dynię. Wymieszać jajka, mąkę, sól i pieprz.
Linia obramowana blachą do pieczenia z ręcznikami papierowymi; odstawić. W heavy-dna 12-calowy nonstick patelni, ciepła 1/4-cala oleju roślinnego. Łyżka skąpe 1/2 szklanki mieszanki ziemniaków na naleśnik na patelnię, pracując partiami i dbając, aby nie tłoczyć patelnię.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, 4 do 6 minut.
Przenieść do przygotowanej blachy do odsączenia; przenieść do piekarnika, aby się ogrzać. Powtórz proces z pozostałą mieszaniną ziemniaków.
Podawać na gorąco z sosem jabłkowym Klonowo-waniliowym.