Latkes z Jabłko imbir Chutney

Latkes z Jabłko imbir Chutney
Latkes z Jabłko imbir Chutney może być tylko przystawka szukasz. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 18 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną musztardę, płatki pieprzu, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Duck Fat smażone Latkes z jabłko cytryna Chutney, Chutney z zielonym jabłkiem i imbirem, oraz Chutney Żurawinowy, Jabłkowy I Imbirowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób Chutney: w dużym rondlu połącz jabłka, cebulę, imbir, ocet, sól, musztardę, cukier, płatki czerwonej papryki i rodzynki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
W dużej misce umieść startego ziemniaka i napełnij zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstawić na 15 minut, a następnie odcedzić, wyciskając jak najwięcej nadmiaru wilgoci.
3
W średniej misce, połączyć odsączone ziemniaki, cebula, jajka, mąka, sól, i pieprz. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyłożyć blachę do pieczenia lub talerz ręcznikami papierowymi. W dużej patelni z co najmniej 2 calowych stron, podgrzać 1/4 cala warstwy oleju roślinnego na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Gdy olej jest gorący, ale nie pali, dodaj duże łyżki ciasta na patelnię. Lekko ubij ciasto z łopatką, aby zrobić Patty o grubości 1/3 cala. Gotować latkes aż złoty na dnie, o 3 protokół. Przekręć latkes i gotować, aż druga strona jest złoty, o innym 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć latkes z patelni i umieścić na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Niech drenażu podczas gotowania resztę latkes.
8
Podawać na gorąco z chutneyem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn