Lasagne Z Ricottą, Szpinakiem, Orzechami Włoskimi I Rukolą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj lasagne z ricottą, szpinakiem, orzechami włoskimi i rukolą. Ten przepis służy 3 i kosztuje $4.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 807 kalorii, 39g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz liście rukoli, jajka, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Farfalle Ze Szpinakiem, Orzechami Włoskimi I Ricottą, Lasagne Z Wołowiną, Rukolą I Szpinakiem, oraz Lasagne z wołowiną, szpinakiem i rukolą.
Instrukcje
Zacznij od przygotowania ciasta makaronowego z wyprzedzeniem. Jeśli używasz robota kuchennego, umieść mąkę i sól w misce. Pulse i dodać ubite jajka, a następnie dobrze wymieszać.
Dodaj 1 łyżkę wody na raz, aż ciasto uformuje kulkę.
Zdejmij i pracuj dłonią, aż będzie elastyczna (kilka mns). Owiń w plastik i pozostaw na 30 minut do minimum 1 godziny.Szpinak blanszujemy w osolonej wrzącej wodzie przez 3 mns. Spłucz pod zimną wodą i wyciśnij nadmiar wody. Zatrzymaj.
Wymieszać ricottę, ocet sherry, 1 łyżeczkę oleju pistacjowego, estragon, szalotkę i doprawić solą i pieprzem. Keep.To przygotuj lasagne, użyj Maszyny do makaronu, jeśli masz taki, aby cienkie arkusze lasagne (lub rolki ręcznie). Pamiętaj, aby przykryć ciasto ręcznikiem podczas pracy, ponieważ szybko wysycha. Gotować wstępnie wycięte prostokątne arkusze makaronu we wrzącej osolonej wodzie przez około 3 do 4 mns. Roztopić trochę masła z wodą i po ugotowaniu umieścić arkusze lasagne w tym sosie, aby poczekać, aby zapobiec ich sticking.To zebrać lasagne, umieścić pojedyncze arkusze makaronu w naczyniu i rozłożyć trochę ricotta.
Dodaj szpinak. Powtórz raz i zakończyć arkuszem lasagne. Gotować w piekarniku rozgrzanym do 400 F przez około 10 mns.
Podawać ze świeżą rukolą i prażonymi orzechami oraz orzechowym winegretem (z 1 łyżki octu sherry i 2 łyżki oleju orzechowego).