Kompot z rabarbaru z kremem waniliowym i naleśnikami
Kompot z rabarbaru z waniliowym crème fraîche i naleśnikami może być tylko bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 259 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 94 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako sos i odbywa się w ok. 35 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, crème fraîche, miód i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tosty francuskie z kompot Rabarbarowo-Mango i Creme Fraiche, Ciastka o zapachu rabarbarowo-truskawkowo-waniliowym z imbirowym kremem Fraiche, oraz Granny Smith jabłka i imbir budyń chlebowy z wanilią Creme Anglaise i Creme Fraiche bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 140C / wentylator 120C / Gaz
Do miski włożyć kawałki rabarbaru, dodać cukier, miód, wycisnąć sok z cytryny i 3 łyżki wody.
Dobrze wymieszać, a następnie ułożyć kawałki płasko na tacy do pieczenia. Podziel strąki wanilii na pół, a następnie zeskrobać nasiona i rezerwy na vanilla crme frache.
Do rabarbaru dodajemy strąki wanilii, następnie pieczemy w piekarniku przez 30 min.
W międzyczasie wymieszaj nasiona wanilii i cukier puder do crme frache. Gdy rabarbar jest ugotowany, odcedzić soki na patelnię, a następnie gotować, aby lekko zgęstnieć.
Rabarbar wymieszać z łodyżką imbiru i sokami, a następnie łyżką do naleśników. Wierzch z łyżką waniliowego crme frache i posypką skórki cytrynowej.
Podawać z najłatwiejszymi naleśnikami. Aby uzyskać przepis, patrz "dobrze pasuje" powyżej.