Kimchi

Kimchi
Kimchi to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to raczej tanie przepis dla fanów koreańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka czosnku, sos rybny, rzodkiewka daikon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kapustę Napa pokroić na pół, wyjąć rdzeń i pokroić w paski o szerokości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta NapaKapusta Napa
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
2
Kapustę moczyć w zimnej wodzie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Włożyć warstwę kapusty do dużej miski i posypać kapustą solą. Powtarzaj, aż cała kapusta będzie w misce i osolona. (W razie potrzeby użyj dwóch misek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Odstawić kapustę na 1 1/2 godziny mieszając ją co 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
5
Kapustę opłukać trzy razy, odcedzić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
6
Mąkę i wodę wymieszać na małej patelni z sosem i przyprawić na wolnym ogniu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia.
8
Wymieszać mieszaninę mąki i pozostałych składników, zapisać kapustę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
9
Wymieszać owsiankę z kapustą dobrze za pomocą rąk, aby upewnić się, że obejmuje całą kapustę.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Na GorącoPłatki Na Gorąco
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
10
Umieść mieszaninę kapusty w zamykanych pojemnikach, pozostawiając około cala miejsca na górze.1
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
11
Zamknąć pojemnik i pozostawić do fermentacji w temperaturze pokojowej przez 2-3 dni.1
12
Umieść pojemnik w lodówce i pozwól fermentować na kilka dni.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn