Jamaican Goat Curry
Jamaican Goat Curry to bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 298 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 2920 smakoszy i kucharzy. Wiele osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Jeśli masz Koza, uncja puszki mleko kokosowe, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular wynik z 0%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jamaican Goat Curry, Jamaican Curry Goat, oraz Jamajskie Curry Z Kurczaka.
Instrukcje
Zrobić Curry: jeśli można znaleźć jamajski curry, zdecydowanie go użyć. Jeśli nie, użyj zwykłego curry i dodaj do niego ziele angielskie. Będziesz potrzebował co najmniej 6 łyżek przypraw do tego gulaszu, a możesz kopać go do 8-9 w zależności od tego, jak pikantny lubisz.
Pokroić mięso na duże kawałki, może 2-3 cale średnicy. Jeśli masz Kości, możesz ich użyć. Wszystko dobrze posolić i odstawić do osiągnięcia temperatury pokojowej na około 30 minut.
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Wymieszać w 2 łyżki curry i ciepła, aż pachnące.
Brązowe mięso w curry oil: Pat mięso suche i brązowe dobrze w curry oil. Rób to partiami i nie przepełniaj puli. To zajmie trochę czasu, może 30 minut. Odstawić rumiane mięso na bok w misce. (Gdy całe mięso jest rumiane, jeśli masz Kości, dodaj je i brązowo je też.)
Cebula, habanero, imbir, czosnek:
Dodać cebulę i habanero do garnka i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż cebula po prostu zacząć brązowy, o 5 protokół.
Posyp je solą podczas gotowania.
Dodaj imbir i czosnek, dobrze wymieszać i smażyć przez kolejne 1-2 protokół.
Włóż mięso (i kości, jeśli używasz) z powrotem do garnka, wraz z sokami pozostawionymi w misce.
Dodać mleko kokosowe, pomidory, curry, wodę, tymianek, następnie dusić:
Wlać mleko kokosowe i pomidory oraz 5 łyżek curry. Wymieszać, aby połączyć. Jeśli używasz 2 puszek mleka kokosowego, dodaj 3 szklanki wody. Jeśli używasz tylko 1 puszki, dodaj 4 szklanki wody.
Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i niech gotować, aż mięso rozpada się przetargu, co zajmie co najmniej 2 godziny. Dłużej, jeśli masz dojrzałą kozę.
Dodać ziemniaki: gdy mięso jest już blisko zrobienia-delikatne, ale nie rozpada się jeszcze –
Dodać ziemniaki i wymieszać. Gulasz robi się, gdy ziemniaki są. Posmakuj soli i dodaj trochę, jeśli tego potrzebuje.
Tłuszcz odtłuszczone: może trzeba odtłuścić warstwę tłuszczu na górze curry przed podaniem. Zrób to dużą, płytką łyżką, skimming do miski. Również, należy usunąć wszelkie kości przed podaniem curry.
Gulasz jest lepszy dzień po, a nawet kilka dni po dniu, w którym go robisz.
Podawać z jamajskim ryżem i groszkiem, ryżem kokosowym z fasolą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.