Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i bazylią

Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i bazylią
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowany łosoś z czosnkiem, cytryną i bazylią może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, oliwę z oliwek extravirgin, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Łosoś Z Masłem Bazyliowo-Cytrynowym, Makaron pełnoziarnisty z cytryną, bazylią i grillowanym łososiem, oraz Grillowany łosoś z czosnkiem i cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Aby przygotować rybę, podgrzej nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
PatelniaPatelnia
3
Rybę posypać równomiernie solą i pieprzem; dodać rybę na patelnię. Przykryj i grilluj 4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
4
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia81
Magazyn