Grillowany Tajski Stek Z Tuńczykiem

Grillowany Tajski Stek Z Tuńczykiem
Grillowany tajski stek z tuńczyka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,16 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka steków z tuńczyka klasy sushi, kliny z limonki, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 minut. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Sałatka Z Grillowanego Tuńczyka Tajskiego, Grillowany Stek Z Tuńczyka, oraz Grillowany Stek Z Tuńczyka.

Instrukcje

1
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Rybę posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
3
Połącz oliwę z oliwek i pastę curry; umyj rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
4
Umieść rybę na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
6
Podawać z: sałatką z Edamame i pieczoną czerwoną papryką
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŁatwy
Gotowe W7 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn