Grillowany Radicchio z przyprawioną bułką tartą i redukcją balsamiczną
Grillowany Radicchio z przyprawioną bułką tartą i redukcją balsamiczną może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 155 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka octu balsamicznego, sól koszerna, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Caprese Grillowany kurczak z redukcją balsamiczną, Najlepsze grillowane burgery Portobello Z Redukcją balsamiczną, oraz Grillowane Mango Z Octem Balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgnieść 4 ząbki czosnku i połączyć z oliwą z oliwek w małej misce. Odstawić i odstawić na 30 minut. Przyciąć główki radicchio, pokroić w kliny, odstawić.
W małej patelni saute, roztopić masło na małym ogniu i dodać płatki czerwonej papryki, panko, mielony czosnek, i sól. Mieszaj, aż panko stanie się chrupiące i złociste.
Zdjąć z ognia. Ostudzić mieszaninę przez kilka minut i wymieszać z natką pietruszki.
W małym rondlu, na średnim ogniu, delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż ocet balsamiczny zmniejszy się o połowę.
Rozgrzej grill lub patelnię grillową do wysokości.
Posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć ścięte boki na grillu i gotować przez 1 do 2 minut, obrócić na drugą ściętą stronę, grillować przez 1 minutę, obrócić do tyłu i grillować przez 1 minutę.
Bułkę tartą posypać klinami, skropić zredukowaną masą balsamiczną i podawać natychmiast.