Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschetta

Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschetta
Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschettan to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowana Bruschetta Pomidorowa, Grillowana Bruschetta Pomidorowa, oraz Grillowana Bruschetta Truskawkowo-Pomidorowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyczyść rybę, wykonując kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
2
Połącz czosnek, miętę, sól i pieprz z 1/3 szklanki oleju w dużej misce. Łyżka do połowy do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
MiętaMięta
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj sardynki do dużej miski i pat je na zewnątrz i w zagłębieniach z mieszaniny mięty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Dodaj pomidory do średniej miski z 1 łyżką. ocet. Obróć delikatnie, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Pieczywo posmarować pozostałym 1 1/2 łyżki. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Grilluj rybę, przykrytą, aż pojawią się ślady i ryba uwolni się po szturchnięciu szczypcami, 2 do 3 minut; delikatnie przewróć i ugotuj drugą stronę, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
8
Przełóż rybę szeroką łopatką na deskę. Grill chleb, obracając raz, aż krawędzie są rumiane, 1 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Filet rybny (patrz punkt 4 poniżej). Każdy tost udekorować rukolą, następnie plastrem pomidora (pozostawić soki), następnie filetem sardynki. Wymieszać pozostałe 1 łyżkę. ocet do soków pomidorowych, łyżka trochę nad bruschettą (Reszta z wyjątkiem innych zastosowań) i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SardynkiSardynki
OcetOcet
PomidorPomidor
TostyTosty
RybyRyby
10
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
11
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
12
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
13
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
14
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
RybyRyby
15
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
16
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
17
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Anchoisświeże Anchois
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia80
Magazyn