Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschetta
Grillowana sardynka, pomidor i mięta Bruschettan to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 537 kalorii. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól koszerną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowana Bruschetta Pomidorowa, Grillowana Bruschetta Pomidorowa, oraz Grillowana Bruschetta Truskawkowo-Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyczyść rybę, wykonując kroki 1 i 2 "znalazłeś rybę" poniżej.
Połącz czosnek, miętę, sól i pieprz z 1/3 szklanki oleju w dużej misce. Łyżka do połowy do średniej miski.
Dodaj sardynki do dużej miski i pat je na zewnątrz i w zagłębieniach z mieszaniny mięty. Odstawić.
Rozgrzać grill do wysokiej (450 do 550).
Dodaj pomidory do średniej miski z 1 łyżką. ocet. Obróć delikatnie, aby pokryć.
Pieczywo posmarować pozostałym 1 1/2 łyżki. olej.
Ruszt do gotowania oleju, za pomocą szczypiec i wad z olejowanych ręczników papierowych. Grilluj rybę, przykrytą, aż pojawią się ślady i ryba uwolni się po szturchnięciu szczypcami, 2 do 3 minut; delikatnie przewróć i ugotuj drugą stronę, około 2 minut.
Przełóż rybę szeroką łopatką na deskę. Grill chleb, obracając raz, aż krawędzie są rumiane, 1 do 3 minut.
Filet rybny (patrz punkt 4 poniżej). Każdy tost udekorować rukolą, następnie plastrem pomidora (pozostawić soki), następnie filetem sardynki. Wymieszać pozostałe 1 łyżkę. ocet do soków pomidorowych, łyżka trochę nad bruschettą (Reszta z wyjątkiem innych zastosowań) i podawać natychmiast.
Znalazłeś rybę ... co teraz? Niektóre rynki wyczyszczą je za ciebie, ale jeśli nie, możesz to zrobić sam, wystarczy trochę praktyki.
SKALOWANIE I CIĘCIE. Delikatnie zeskrobać łuski opuszkami palców.
Przeciąć po obu stronach brzucha 1/4 cala. od krawędzi, od kołnierza do ogona.
Czysto. Wyciągnij flaki; wypłucz rybę do środka i na zewnątrz. Odetnij płetwy.
FILET (SUROWY). Ocena ryb całą drogę wokół kołnierza tylko do kości. Wsuń palec wskazujący do cięcia po jednej stronie kołnierza, a palec środkowy na drugą stronę. Przesuń palce wzdłuż kręgosłupa do ogona, ciągnąc filety za darmo.
Odciąć ogon i wyciągnąć pozostałe kości.
FILET (GOTOWANY). Wykonaj 3 cięcia od ciała do kości: wzdłuż kręgosłupa (po jednej stronie), na kołnierzu i tuż nad ogonem. Wsuń nóż pod filet, aby uwolnić go od kręgosłupa i unieś. Podciągnij ogon i unieś kręgosłup i głowę, aby uwolnić dolny filet. Wyciągnij pozostałe kości.
Uwaga: Znajdź te małe rybki w niektórych sklepach spożywczych, na rynkach rybnych (może być konieczne zamówienie) i na rynkach azjatyckich. Jeśli mieszkasz w pobliżu nadmorskiego miasta, udaj się do doków-świeże sardele i pachnące są często sprzedawane jako przynęta. Szukaj ryb o jasnych oczach, błyszczącej skórze i łagodnym aromacie. Są bardzo łatwo psujące się, więc zaplanuj ugotowanie ich tego samego dnia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.