Francuski Chleb Wiejski

Francuski Chleb Wiejski
Francuski chleb wiejski jest wegańskie przepis z 12 porcjami. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. 37 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę chlebową, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski Kraj Kwaśne Ciasto Chleb, Francuska Zapiekanka Wiejska, oraz Country French Omlet dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W nocy przed pieczeniem chleba przygotuj przystawkę: w średniej wielkości niemetalowej misce do mieszania rozpuść 1/2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży w 1 szklance ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Aktywne Suche DrożdżeAktywne Suche Drożdże
ChlebChleb
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Dodać 1 1/2 szklanki mąki chlebowej i dobrze wymieszać. Przykryć i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
3
Następnego dnia: w dużej misce do mieszania rozpuścić 2 łyżeczki drożdży w 2 szklankach ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Dodać mieszaninę startową, mąkę pełnoziarnistą, 3 szklanki mąki chlebowej i sól; mieszać, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
SólSól
5
Dodaj pozostałą mąkę chlebową, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Posmaruj dwie patelnie bochenkowe 9x5 cali. Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe części i uformować na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
7
Do przygotowanych patelni umieść bochenki. Przykryć bochenki wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 45 minut. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut, aż wierzch będzie złoty, a spód bochenka wydrążony po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Larroque Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia13
Magazyn