Curry Z Dorsza

Curry Z Dorsza
Curry z dorsza to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 240 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz cebulę, pastę czosnkową, kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant).

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Umieścić cebulę na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, często mieszając, 15 minut, lub do miękkości i brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszać pastę czosnkową i pastę imbirową na patelni. Gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CzosnkowaPasta Czosnkowa
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wymieszać z kminkiem, kolendrą, kardamonem, kurkumą i solą. Mieszać w jalapeno, kolendra, sok z cytryny, i pomidory z sokiem, skrobanie się wszelkie brązowe kawałki z dołu patelni. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut. Jeśli chcesz, sos można odstawić na kilka godzin w tym momencie, aby umożliwić mieszanie smaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory W SokuPomidory W Soku
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
KardamonKardamon
KolendraKolendra
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
KurkumaKurkuma
KminekKminek
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Powrót sos do wrzenia, i umieścić dorsza na patelni. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować 15 minut, lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Magazyn