Curry Hummus płaski chleb z pomidorem Chutney
Curry Hummus płaski chleb z pomidorami Chutney może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 101 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś kolendrę, cebulę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodkie i słone suszone pomidory i rozmaryn płaski chleb, Chleb Naan z masłem Curry, dipem jogurtowym i pikantnym hummusem, oraz Chleb kukurydziany z pomidorem Chutney.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż bardzo miękkie i lekko karmelizowane.
Dodać czosnek i gotować 30 sekund.
Dodaj pomidory, 1/4 szklanki wody, ocet, cukier,ziele angielskie, cynamon i sól i pieprz do smaku i gotować, aż pomidory zmiękną i mieszanina zgęstnieje, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać kolendrę.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości. Zamieszać w curry i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę wody i gotuj, stale mieszając, aż woda prawie całkowicie odparuje. Wymieszać z cayenne i ostudzić krótko.
Włożyć ciecierzycę, Curry cebuli, tahini, oliwę z oliwek, miód i trochę soli i pieprzu do robota kuchennego i procesu, aż będzie gładka.
Dodać pietruszkę i impuls do włączenia. Doprawić sokiem z cytryny i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Naan posmarować olejem rzepakowym i doprawić solą i pieprzem. Grillować do złotego koloru z obu stron i lekko zwęglone.
Rozłóż każdy kawałek naan z odrobiną hummusu i top z odrobiną chutney.