Baccala wymaga około 3 godziny i 10 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 287 kalorii, 3G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka soli dorsz, sok z cytryny, sól i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 56%. Podobne przepisy to Baccala, Smażona Matura, oraz Biała Baccala.
Instrukcje
1
Gdy dorsz namoczy się przez wymagany czas, wyjąć z wody i osuszyć. Bardzo ostrym nożem filetowym pokroić dorsza na bardzo cienkie plasterki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do Filetów
2
W małej, niereaktywnej misce połącz zioła i pieczone w piekarniku pomidory i wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Podzielić Baccala równomiernie pomiędzy 4 schłodzone talerze obiadowe. Do każdej porcji doprawić kopcem sałatki, skropić najwyższej jakości oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
Dorsz Solny
4
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Wrzucić wszystkie składniki razem i umieścić mięso bok do góry na stojaku siedzi na patelni prześcieradła. Piec w piekarniku przez 2 do 3 godzin, aż pomidory odwodnione, ale nadal miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.