Śródziemnomorskie ciasta z tuńczykiem z cytrusowym majonezem
Śródziemnomorskie ciasta z tuńczykiem z cytrusowym majonezem to pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 366 kalorii. Na 6,52 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sól, oliwę z oliwek, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Ciasta Krewetkowe Z Cytrusowym Majonezem, Korzyści zdrowotne tuńczyka: śródziemnomorska Sałatka Antipasto Tunan, oraz Kminkowa surówka z majonezem cytrusowym.
Instrukcje
Aby przygotować majonez, połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować ciasto z tuńczykiem, połącz tuńczyka i następne 8 składników (tuńczyk przez sól) w misce; mieszaj do dobrze wymieszanego. Podzielić mieszaninę tuńczyka na 4 równe porcje; kształt każdy w 1/2-cala grubości patty. Drage paszteciki w 2 łyżki bułki tartej.
Rozgrzać olej w patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu do gorąca.
Dodać paszteciki, i gotować 3 protokół z każdej strony lub un-til rumiane.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.