Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą
Pieczony w soli łosoś z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 336 kalorii, 35g białka, oraz 18g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sok pomarańczowy, sól kuchenną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś pieczony w soli z koprem włoskim, kaparami i pomarańczą, Pieczone w soli Branzino z cytrusami, koprem włoskim i ziołami, oraz Łosoś w sosie pomarańczowo-Koprowym dla podobnych receptur.
Wyłóż 1 filet z łososia, skórkę do dołu, na powierzchni roboczej i doprawić białym pieprzem. Ułóż skórkę pomarańczową na łososiu i polej połowę kopru włoskiego. Przykryć drugim filetem z łososia, skórką do góry. Resztę kopru włożyć po bokach łososia tak, aby nie było odsłoniętego mięsa. Zawiąż filety razem z sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Skórka Pomarańczowa
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
3
Sól koszerną rozprowadzić na dużej patelni w równomiernej warstwie i piec przez 15 minut. Ostrożnie rozprowadzić 1 filiżankę gorącej soli na dnie dużej patelni bochenkowej, która ma co najmniej 5 cali szerokości. Ułóż łososia na patelni i zalej pozostałą solą rybę. Delikatnie zapakuj sól i piecz łososia przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Tymczasem w płytkiej misce połącz soki pomarańczowe i cytrynowe z oliwą z oliwek. Doprawić lekko solą kuchenną i białym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Sól Kuchenna
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Drobna Sól Do Brzegów Szklanek
Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać pokrojony koper włoski i kapary, wrzucić i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
6
Sól zeskrobać z wierzchu łososia. Za pomocą sznurka delikatnie unieś łososia z patelni i ustaw go na powierzchni roboczej. Zeskrobać sól z boków i usunąć sznurek. Za pomocą szpatułki podnieś górny filet i przenieś go na talerz, od strony skóry w dół. Odrzuć wierzch kopru włoskiego i skórkę pomarańczową i pokrój każdy filet rybny na pół. Wyciągnij łososia ze skóry, pozostawiając sól i przenieś na talerze. Łyżka sałatki z kopru włoskiego na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Rybne
Skórka Pomarańczowa
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Rekomendacja wina: mięsność łososia wymaga pełnego smaku Chardonnay. Poszukaj bogatego, okrągłego przykładu Kalifornii, takiego jak Prowincja Peju z 1997 r. lub Rodney Strong Chalk Hill z 1996 r.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.