Łosoś cytrynowo-pieprzowy II
Need a bezglutenowe, przyjazne fodmap i pescatariańskie danie główne? Lemon-Pepper Salmon II może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.64 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz masło, pieprz cytrynowy, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Łosoś cytrynowo-pieprzowo-warzywny, Pieprz Cytrynowy Grillowany Łosoś, oraz Pieczony Łosoś Cytrynowo-Pieprzowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Umieścić łososia na blasze do pieczenia.
Wymieszać roztopione masło i sos sojowy w małej misce, a następnie posmarować łososia.
Łososia posypać pieprzem cytrynowym.
Łosoś Broil 6 do 8 minut, w zależności od grubości, lub aż łatwo płatkowane widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.