Łatwy stek z żelaza w sosie winnym

Łatwy stek z żelaza w sosie winnym
Łatwy stek w sosie winnym może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 572 kalorie, 35 g białka i 40 g tłuszczu każda. Za 4,15 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej. Jest idealny na walentynki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. 56 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką pieprz cayenne, proszek czosnkowy, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał znakomity wynik łyżką wynoszący 83%. Podobne przepisy obejmują stek z żelazka z sosem z czerwonego wina, stek z żelazka z sosem Cabernet i stek z żelazka z sosem Tango.

Instrukcje

1
Pozwól stekom osiągnąć temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
2
Wymieszaj w małej misce 2 łyżki oliwy z oliwek, pieprz cayenne, czarny pieprz, mieloną paprykę, sól, musztardę w proszku i czosnek w proszku w małej misce, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)1 łyżka Wędzonej Papryki (pimenton)
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1/2 Szklanki Gotowanego Groszku Lub Warzyw1/2 Szklanki Gotowanego Groszku Lub Warzyw
Steki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 FuntówSteki Z łopatki Wieprzowej Z Kością, Około 3 Funtów
30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka
Słoik Marynowanych Plasterków Imbiru, OdsączonySłoik Marynowanych Plasterków Imbiru, Odsączony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Lekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I PłatkowanyLekki Tuńczyk W Wodzie, Odsączony I Płatkowany
3
Nakłuj steki widelcem i dobrze natrzyj je pastą przyprawową, wcierając ją w mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
4
Rozgrzej dużą, ciężką patelnię na dużym ogniu i dodaj pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka30 Uncji Ricotty Z Pełnego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
5
Rozgrzej olej, aż zacznie dymić i szybko obsmaż steki, aż z wierzchu się zarumienią, ale środek będzie nadal krwistoczerwony i dopiero się podgrzeje, 2-3 minuty z każdej strony. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 46 stopni C.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala1/4 Funta Cienko Pokrojonych Twardych Salami, Pokrojonych W Paski O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Zdejmij steki z patelni za pomocą szczypiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
TuzinTuzin
7
Na patelnię wlej wytrawne czerwone wino i zagotuj, zdrapując drewnianą łyżką przyrumienione kawałki jedzenia z dna patelni. Dodaj pokrojone w plasterki grzyby portobello, gotuj i mieszaj, aż grzyby ugotują się i puszczą płyn, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
Wytrawne Czerwone WinoWytrawne Czerwone Wino
12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
8
Ponownie włóż steki na patelnię i polej sosem grzybowo-winnym. Zmniejsz ogień do NISKIEGO i gotuj, aż sos się zredukuje i zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)Mleko Pełne (najlepiej Bez Hormonów I Antybiotyków)
9
Wyjmij steki na półmisek i polej je sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki12 Shiitake, Pozbawionych łodyg I Pokrojonych W Plasterki
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
świeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatkuświeży Korzeń Imbiru, Posiekany Lub Starty Na Ręcznej Tarce Lub Mikropłatku

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Żelazny stek w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Magazyn