Zupa Z Kurczaka BLT
Zupa z kurczaka BLT to przepis bezmleczny, składający się z 4 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka, 22 g tłuszczu i łącznie 563 kalorie. Za 5,92 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup 4-uncjową porcję pancetty, tymianek, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 70%, to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa BLT, Zupa BLT i Pikantna schłodzona zupa Blt.
Instrukcje
W małym garnku umieść kurczaka, wino, skórkę z cytryny, cebulę i 1 liść laurowy.
Dodaj około 1 litra wody lub tyle, aby przykryć wierzch mięsa z kurczaka, zagotuj na małym ogniu, następnie zmniejsz ogień do wrzenia i delikatnie gotuj, aż będzie ugotowany, około 15 minut. Schłodź kurczaka, aż będzie łatwy w obsłudze, a następnie pokrój go w kostkę lub rozdrobnij. Odcedź i zachowaj około 5 szklanek płynu do gotowania.
Pory przekrój wzdłuż na pół, następnie pokrój w półcentymetrowe półksiężyce, umyj w zlewie lub dużej misce wypełnionej zimną wodą. Pory osusz na czystym ręczniku kuchennym i zachowaj.
Podgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni, na średnim ogniu.
Dodaj boczek i smaż, aż będzie chrupiący na brzegach, 3 minuty, odsącz z tłuszczu. Uwaga kucharza: Jeśli w garnku znajduje się więcej niż kilka łyżek stołowych, dodaj 1 liść laurowy, marchew, seler, por, pomidory, sól, pieprz i tymianek. Gotuj 12 do 15 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, aż warzywa będą miękkie, a pomidory pękną.
Do zupy dodać ugotowanego kurczaka, bulion i zarezerwowany płyn do gotowania, podgrzać, a następnie całkowicie ostudzić i przykryć, przechowywać do przygotowania posiłku.
Zupę wlać do rondla i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać makaron, ugotować al dente, dodać ulubione zioła i podawać. Jeżeli zupa jest za gęsta, dodać odrobinę wody.