Zupa z dyni z pieczonym Radicchio
Zupa z dyni z pieczonym Radicchio to bezglutenowe i pierwotne zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 247 kalorii, 8G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu balsamicznego, parmezan, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Gnocchi Z Dynią Zimową I Smażonym Radicchio, Dyni i Radicchio Pappardelle, oraz Pieczona dynia maślana, Radicchio i cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dynię przeciąć na pół wzdłuż; usunąć nasiona.
Połówki squasha, ściąć boki w dół, na wyłożonej folią blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 375 przez 30 minut lub do miękkości. Wyjąć miąższ; odstawić na bok. Odrzuć Skórki.
Podgrzać 2 łyżeczki oleju w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, pietruszka, szałwia, i tymianek; gotować 15 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Dodaj squasha, wodę, 1 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i mielony czosnek; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 25 minut.
Umieścić około 2 1/2 szklanki mieszanki squasha w blenderze, i proces do gładkiej.
Do dużej miski wlać przecieraną zupę. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną squasha, 2 1/2 szklanki na raz.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj radicchio, 1/4 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Zdjąć z ognia; skropić octem, podrzucając do płaszcza. Chochla 1 1/3 szklanki zupy do każdej z 6 misek. Top każdej porcji z 1/3 szklanki radicchio i 1 łyżka sera.