Azjatycki makaron z wołowiną

Azjatycki makaron z wołowiną
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, azjatycki makaron z wołowiną może być świetnym przepisem bez nabiału do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 180 kalorii , 7 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, smażoną mieszankę warzywną, makaron ramen o orientalnym smaku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51% . Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują azjatycki makaron , azjatycki makaron i azjatycką zupę z wołowiną i makaronem z 5-składnikowym bulionem wołowym .

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. Wymieszaj zawartość jednego opakowania przyprawy do makaronu; odstawić i trzymać w cieple.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
2
Rozbij makaron; umieścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać zawartość drugiego opakowania przypraw, warzywa, wodę, sos sojowy i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 6-10 minut lub do momentu, aż warzywa i makaron będą miękkie. Wymieszaj wołowinę i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z InstrukcjąDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie bardzo dobrze komponuje się z Rieslingiem, Gewurztraminerem i Chenin Blanc. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe pasują do wielu tradycyjnych potraw, pikantnych lub nie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Schmitt Sohne Relax Riesling. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Schmitt Sohne Relaksujący Riesling
Schmitt Sohne Relaksujący Riesling
Riesling Relax jest fermentowany, lekko wytrawny, o wspaniałym owocowym bukiecie i intensywnych aromatach jabłek i brzoskwiń z lekką nutą cytrusów. Naturalna kwasowość nadaje temu winu idealną równowagę, jest orzeźwiająco rześkie i pozostawia ślinę. Idealne wino na imprezę lub można je pić z różnorodnymi potrawami, od owoców morza i drobiu po potrawy orientalne i świeże sałatki.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn