Zapiekanka z dyni Nany
Zapiekanka z dynią Nany zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 30 minut. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka, 41 g tłuszczu i łącznie 745 kalorii. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Allrecipes ma 20 fanów. Jeżeli macie pod ręką seler, margarynę, ser cheddar i kilka innych składników to dasz radę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Ciasteczka Nany, Ravioli Nany i Zapiekanka z dyni są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść i posyp mąką średnie naczynie do pieczenia.
Umieść dynię w garnku z wystarczającą ilością wody, aby ją przykryła. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut lub do miękkości; odpływ.
W misce wymieszaj ugotowaną dynię, chleb kukurydziany, cebulę, seler, cukier, jajko, zupę, margarynę i 1/2 szklanki sera. Doprawić szałwią, solą i pieprzem.
Przełożyć do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku. Posyp pozostałym serem i kontynuuj gotowanie przez 15 minut lub do momentu, aż ser się roztopi i zacznie bulgotać.