Wypiek Chleba: Starożytne Ziarna
Pieczenie chleba: Starożytne ziarna mogą być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 29 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, starożytne ziarna mąki, witalnego glutenu pszennego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chleb Z Dawnych Ziaren, Prosta sałatka pomidorowa ze świeżą bułką tartą / udi ' S Ancient Grains, oraz Sałatka Ze Starożytnych Ziaren.
Instrukcje
Połączyć mąki, gluten, woda, drożdże i cukier w misce stoiska mieszane. Zagniataj za pomocą haka do ciasta, aż będziesz miał elastyczne ciasto.
Dodaj sól i oliwę z oliwek i kontynuuj ugniatanie, aż oba zostaną w pełni włączone.
Uformować ciasto w kulkę, skropić dodatkową oliwą z oliwek i włożyć ciasto do miski. Przykryć miskę folią i odstawić do podwojenia rozmiaru-około godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i posyp mąkę kukurydzianą na blasze do pieczenia.
Posypać trochę mąki na powierzchni roboczej i włączyć ciasto. Ciasto zagnieść krótko, a następnie uformować w kulkę.
Umieść go, szew w dół, na przygotowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią i odstawić do podwojenia rozmiaru-około 40 minut.
Ukoś Bochenek według uznania, a następnie piec, aż ładnie rumiane, o 35 protokół.
Wyjmij bochenek do stojaka, aby całkowicie ostygł przed krojeniem.