Wieprzowina duszona z boczkiem i cebulą
Duszona wieprzowina z boczkiem i cebulą to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 8,01 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 190g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 1218 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz świeżo zmielony pieprz, sól, polędwiczki wieprzowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Duszony Boczek Z Marynowaną Cebulą, Duszona wieprzowina z perłową cebulą i winogronami, oraz Kotlety wieprzowe z duszonym boczkiem i kapustą jabłkową-inspirowane Beyond Bacon: Paleo S, które szanują cały Wieprz.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni ze stali nierdzewnej lub w holenderskim piekarniku gotuj boczek na umiarkowanym ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką szczelinową. Doprawić wieprzowinę 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Umieść wieprzowinę na patelni i brązową ze wszystkich stron, obracając, w sumie około 8 minut.
Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego i dodać olej do patelni.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są złote, o 5 protokół.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty.
Wymieszaj bulion, ocet, goździki, liście laurowe, rozmaryn, 1/4 łyżeczki soli i wieprzowinę z nagromadzonymi sokami. Przynieś na wolnym ogniu. Przykryć i dusić, obracając mięso raz, aż wieprzowina jest po prostu zrobić, o 10 protokół.
Wyjąć mięso z patelni, przenieść na deskę do rzeźbienia i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na 5 minut. Wymieszać pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu i 1/8 łyżeczki soli na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Usuń liście laurowe, gałązkę rozmarynu i goździki.
Mięso pokroić w cienkie plasterki i podawać polane sosem.
Rekomendacja win: w Austrii, Niemczech lub Alzacji klasycznym akompaniamentem tego typu dań jest gewrztraminer. Poszukaj jednego z doskonałych przykładów z regionu Alto Adige lub regionu Pfalz w Niemczech, a zrozumiesz dlaczego.