Wienerschnitzel
Wienerschnitzel wymaga około 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 45g białka, oraz 27g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,73 USD za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 646 smakoszy i kucharzy. Mieszanka parmezanu, cytryny, pietruszki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Z łyżką wynik 80%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Węgierski Wienerschnitzel, oraz Węgierski Wienerschnitzel.
Instrukcje
Umieść każdy kotlet cielęcy między dwoma kawałkami folii i ubij płaską stroną młotka do mięsa, aż będzie miał grubość około 1/4 cala. Zanurz w mące, aby pokryć.
W średniej misce wymieszaj parmezan, jajka, pietruszkę, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mleko.
Połóż bułkę tartą na talerzu. Zanurz każdy kotlet w mieszance jajecznej, a następnie wciśnij bułkę tartą, aby pokryć.
Połóż powlekane kotlety na talerzu i wstaw do lodówki na 1 godzinę lub na noc.
Rozpuść masło na dużej patelni na średnim ogniu. Gotuj panierowane kotlety, aż zrumienią się z każdej strony, około 3 minut z każdej strony.
Wyjmij na półmisek do serwowania i polej je sokami z patelni.
Udekoruj plasterkami cytryny.