Bezglutenowe Muffinki Cytrynowo-Makowe
Bezglutenowe cytrynowe babeczki Makowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka proszku do pieczenia, Skórka z cytryny, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe Muffinki Cytrynowo-Makowe, Muffinki Z Makiem Cytrynowym-Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe Ciasto Cytrynowo-Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° na błyszczącą aluminiową patelnię,350 na ciemną patelnię nieprzywierającą.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek lub miseczek do smaru ze skracaniem lub sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszać mieszankę mąki, mak, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, guma ksantanowa i sól; odstawić.
W dużej misce, ubić granulowany cukier i zmiękczone masło na średniej prędkości około 3 minut lub do lekkiego i puszystego.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc na średniej prędkości 1 minutę po każdym dodaniu. Ubić w śmietanie, skórce cytryny i 2 łyżki soku z cytryny, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj lub mieszaj w suchej mieszance (ciasto będzie grube). Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin. Gładkie wierzchołki ciasta w filiżankach z mokrymi palcami.
Piec 20 do 24 minut lub aż wykałaczka włożona do środka muffinki wyjdzie czysta. Schłodzić 5 minut na patelni; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. W międzyczasie, w małej misce, wymieszać cukier puder i sok z cytryny, aż wystarczająco cienki, aby mżeć.