Wielowarstwowy hummus, tabbouleh & feta miska piknikowa
Warstwowe hummus, tabbouleh & feta picnic bowl może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 476 kalorii, 17g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 104 smakoszy i kucharzy. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni middl eastern. Mieszanka oliwek, flatbreads, pomidory, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Warstwowe Bochenki Piknikowe, Tabbouleh Hummus, oraz Sałatka Hummus & Tabbouleh.
Instrukcje
Najpierw zrób tabbouleh. Bulgur wrzucić do rondla, zalać wodą, doprawić solą, następnie zagotować i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut do miękkości.
Odcedzić na sicie, spłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie pozostawić do odsączenia na patelni.
Miętę i pietruszkę wymieszać z pomidorami, cebulą i odsączonym bulgharem.
Skórkę z cytryny, sok i olej ubić razem z przyprawami, następnie wrzucić do bulguru.
Łyżka Hummusu do dna przenośnej miski piknikowej lub dużych pojemników (lub użyj dużej plastikowej miski do mieszania, ponieważ możesz ją szczelnie przykryć folią spożywczą później). Rozsypać ciecierzycą, następnie posypać przyprawami i skropić odrobiną oleju. Łyżka tabbouleh na górze. Teraz top z fetą i oliwkami, a następnie rozerwać na liście sałaty.
Przykryj miskę szczelnie pokrywką lub folią spożywczą. Włożyć trochę więcej oliwy do zamkniętego pojemnika, aby zabrać ze sobą, a następnie schłodzić sałatkę do 24 godzin.
Aby zjeść, skrop oliwę z oliwek na liściach, a następnie czerpać sałatkę na talerzach, upewniając się, że każdy dostaje po trochu z każdej warstwy.
Podawać z płaskimi chlebami, aby wszyscy mogli się rozerwać i podzielić.