Tiramisu dla dwojga
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Tiramisu dla dwojga. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja zawiera 670 kalorii , 10 g białka i 50 g tłuszczu . Jest idealny na walentynki . Do przepisu z Taste of Home potrzebny jest serek mascarpone, syrop czekoladowy, kawa i cukier cukierniczy. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 23% , to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Klasyczne Tiramisu i bezkawowe czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu , Tiramisu i Tiramisu .
Instrukcje
Wyłóż dna i boki dwóch 8-uncjowych. pucharki lub kubki na krem z biszkoptami, układając je tak, aby przypominały wzór szprych.
Posmaruj 1 łyżką kawy; odłożyć na bok.
W małej misce utrzyj ser Mascarpone i cukier puder na gładką masę; ubić w syropie czekoladowym na niskich obrotach.
W innej małej misce ubijaj śmietanę, aż powstanie sztywna piana; wmieszać do masy serowej. Przełóż łyżką do kokilek; posypać pozostałą kawą. Posypać kakao. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Chianti, Moscato Dasti, Verdicchio, Trebbiano
Tiramisu świetnie komponuje się z kremowym sherry, winem porto i chianti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.