Tilapia z cytrusami Bagna Cauda
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, Tilapia z Citrus Bagna Cauda może być super bezglutenowym, pierwotnym i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 35 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 263 kalorie. Za 3,33 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. 22 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga sardeli, soku pomarańczowego, czosnku i masła. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zwęglone szparagi z cytrusami Bagna Cauda, Bagna Cauda i Bagna Cauda.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Podgrzej masło i 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w ciężkim, średnim rondlu na małym lub średnim ogniu, aż masło się rozpuści, często mieszając.
Dodaj anchois i mieszaj, aż anchois się rozpuszczą, około 2 minut.
Dodaj czosnek i smaż, aż zacznie pachnieć, około 30 sekund.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj sok pomarańczowy, bazylię oraz skórkę z cytryny i pomarańczy. Sos doprawiamy do smaku solą.
Sos bagna cauda można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i przechowywać w lodówce. Podgrzej przed użyciem.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Posyp rybę solą i pieprzem i posmaruj obie strony ryby pozostałymi 2 łyżeczkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pracując w 2 partiach, smaż rybę, aż będzie nieprzezroczysta w środku, około 3 minuty na stronę.
Przełożyć rybę na talerz. Przykryj folią i trzymaj w ciepłym piekarniku podczas pieczenia drugiej porcji ryby.
Polej sosem rybę wokół niej i podawaj.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Tilapię można łączyć z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.