Szybki Kurczak
Szybki kurczak jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 15 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 881 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka wody, marchewki, tuszy kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Rapid Ragu, Rapid Ragu, oraz Szybkie Risotto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść cebulę, marchew, seler, tuszę kurczaka, ząbki czosnku i ziarna pieprzu w dużym szybkowarze.
Dodaj wodę, aż osiągnie 2/3 drogi w górę garnka (lub do osiągnięcia maksymalnej linii napełniania, zgodnie z instrukcją szybkowaru) i zamknij pokrywę.
Doprowadzić szybkowar do pełnego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, utrzymując pełne ciśnienie, przez 30 minut.
Wyjmij garnek z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Nie używaj metod szybkiego uwalniania.
Gdy ciśnienie spadnie, zdejmij pokrywę. Przecedzić wywar do miski i wyrzucić kości kurczaka i warzywa.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przenieść do lodówki (patrz Nota wydawcy). Gdy zapas jest zimny, każdy tłuszcz wzrośnie na powierzchnię i zestali się. Całkowicie odtłuścić tłuszcz i doprawić do smaku solą morską.