Szabatowa Chała
Need a chleb bezmleczny i wegetariański? Szabat chała może być super przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 1102 kalorie, 32G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i podnieś sól, nasiona sezamu, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 493 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest doskonałe. Spróbuj Sałatka Szabatowa, Pieczony kurczak szabatowy z warzywami wiosennymi, oraz Kolacja szabatowa: Hummus, chlebek Pita i Schug dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce posypać drożdże wodą.
Odstawić na około 5 minut, aby rozpuścić drożdże. Wymieszać sól, cukier, olej i 4 jajka, aż dobrze się wymieszają. Stopniowo wymieszać w mące. Gdy ciasto stanie się zbyt sztywne, aby wymieszać, obrócić je na mąkę i zagniatać przez 8 do 10 minut.
Umieść ciasto pod miską, aby wzrosło do podwójnej. Możesz też umieścić ciasto w misce i przykryć ręcznikiem.
Rozwałkuj ciasto i podziel na 6 lub 8 parzystych kawałków w zależności od tego, jaki kształt chcesz. Pamiętaj, aby zdjąć mały kawałek i dokonać błogosławieństwa (prawo Żydowskie).
Zwiń kawałki w liny. Warkocz na dwa bochenki lub jeden naprawdę duży 6-częściowy warkocz - ale tylko wtedy, gdy piekarnik jest wystarczająco duży. Lub, można zrobić spiralny kształt chałki z każdej liny. Schować końce pod, i umieścić na blasze do pieczenia do wyrośnięcia, aż palec pozostawia małe wgniecenie, gdy delikatnie szturchnąć chleb.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ubić razem Pozostałe jajko, wodę i cukier waniliowy.
Pędzel na wierzchy bochenków.
Na wierzch posypać sezamem.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż chleb będzie głęboko złocisty. Zawiń mały kawałek ciasta, który został pobłogosławiony w folii aluminiowej i spalić w piekarniku jako ofiarę, podczas gdy inne bochenki są pieczenia.