Sos Marinara
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny SOS? Sos Marinara może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 407 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pomidory śliwkowe san marzano, sól koszerna, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sos Marinara, Sos Marinara, oraz Sos Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać duży garnek sosu z oliwą z oliwek i dodać pancetta.
Umieść garnek na średnim ogniu i gotuj pancettę przez 4 do 5 minut.
Dodać cebulę, obficie doprawić solą, do smaku i wymieszać, aby pokryć oliwą z oliwek. Cebulę gotować przez 6 do 7 minut, często mieszając. Cebula powinna stać się bardzo miękka i aromatyczna, ale nie ma koloru.
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 2 do 3 protokół, często mieszając.
Przekaż pomidory przez młyn spożywczy. Pamiętaj, aby przepuścić całą miąższ przez otwory, pozostawiając tylko łodygi i nasiona, i pamiętaj, aby zeskrobać miąższ z dna młyna spożywczego. To wszystko wielkie pieniądze!
Dodaj pomidory do garnka z sosem i 1 puszka wody (Około 2 do 3 szklanek). Obficie doprawić solą i posmakować!!!! Pomidory biorą dużo soli. Doprawiaj małymi kroczkami i smakuj na każdym kroku. Gotować sos przez 2 do 3 godzin, mieszając od czasu do czasu i często degustując.
Użyj sosu od razu na makaron lub do innych potrzeb sos pomidorowy. Ten sos może być również chłodzony i przechowywany w lodówce przez kilka dni lub może być zamrożony.