Smokey Clamicken Chowder
Smokey Clamicken Chowder wymaga około 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 882 kalorii, 78g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Za $4.45 za porcję, ten przepis okładki 43% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka bulionu z kurczaka, liści laurowych, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 33 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 81%. Spróbuj Zupa kukurydziana z wędzonym boczkiem i grzankami o zapachu tymianku, Smokey Joes, oraz Smokey Margarita dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Smaż boczek i oliwę z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu, aż tłuszcz się wyrówna, a boczek zacznie się brązowieć.
Usuń boczek łyżką cedzakową i odstaw na bok. Wymieszaj czosnek, cebulę, marchewkę i seler z kapiącymi boczkami i gotuj przez 10 minut, aż cebula zmięknie i stanie się przezroczysta. Dodaj mąkę i kontynuuj gotowanie i mieszanie jeszcze 10 minut.
Wlać bulion z kurczaka i doprawić kminkiem, płatkami czerwonej papryki, mieszanką przypraw czosnkowo-ziołowych, liściem laurowym, tymiankiem, solą i przyprawami do drobiu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, często mieszając.
W międzyczasie umieść brokuły w parowcu na 1 cal wrzącej wody i przykryj. Gotuj do miękkości, 2 do 4 minut.
Odcedź i umieść w blenderze. Puree do uzyskania gładkości, używając części pół na pół w razie potrzeby.
Dodaj puree z brokułów, pozostałe pół na pół, ziemniaki, małże i kurczaka do gotującej się zupy. Wróć do wrzenia i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, około 15 minut. Dodaj pokrojone w kostkę masło, aż się rozpuści, i posyp serem Cheddar do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Chowder działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Chowder może skorzystać z chrupiącej bieli, aby przeciąć bogaty, kremowy bulion-lub możesz pójść na całość lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Dijon Clone Chardonnay
Nos otwiera się aromatami cytryny, gruszki, orzecha laskowego i miodu. Bukiet przechodzi w kremowy, średnio mocny łyk, oferując smaki pomarańczy, słodkiej śmietany, wanilii, karmelu i goździków. Równoważenie kwasowości pozostawia wino orzeźwiające, z trwałym wykończeniem i idealne do parowania potraw.Połącz z bogatymi daniami z owoców morza, takimi jak grillowane krewetki lub krewetki z owoców morza, ciasto z kurczaka lub kremowe zupy, dania z ryżu lub ziemniaków, świeże sałatki z winegretami i twarde sery, takie jak starzony Biały cheddar.