Serowe Enchiladas
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj serowych Enchiladas. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 622 kalorie, 45g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z kurczaka, chili w proszku, kukurydzę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Serowe Enchiladas, Serowe Enchiladas, oraz Serowe Enchiladas Z Kurczaka.
Instrukcje
Kurczaka pokroić na 5 sztuk.
Umieścić na dużej patelni, posypać proszkiem chili i przykryć 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować przez 10 minut, aż termometr włożony w najgrubszą część zarejestruje 74°.
Przelej kurczaka na deskę do krojenia (wylej pozostałą wodę), rozdrobnij lub pokrój na małe kawałki i wróć do patelni.
Dodaj fasolę, kukurydzę i salsę. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina będzie gorąca, około 5 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°; mgiełkę 9-na-13-calową patelnię do pieczenia sprayem do gotowania.
Ułóż tortillę na powierzchni roboczej; rozłóż 1/2 szklanki mieszanki kurczaka w dół centrum.
Zwiń i umieść stronę szwu w dół na patelni. Powtórz z pozostałymi tortillami i mieszaniną kurczaka. (Jeśli został Ci kurczak, rozłóż go na enchiladas.)
Posypać ser równomiernie na enchiladas; piec, aż ser się stopi i enchiladas są gorące, o 5 minut dłużej.