Sałatka Z Pieczonego Żołędzia

Sałatka Z Pieczonego Żołędzia
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać sałatkę pieczone Acorn Squash spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 96 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, na patelni, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Pieczonego Żołędzia, Sałatka Z Pieczonego Żołędzia, oraz Pieczona Dynia Z Żołędzi + Sałatka Do Zbioru dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400°. (Jak tylko jest gorąco, można tosty ścinane migdały do dekoracji sałatki: rozłożyć je na blasze do pieczenia i piec przez 5 minut, potrząsając je raz lub dwa razy, aż lekko kolorowe i pachnące. Lub tosty je podczas pieczenia squasha, lub po.)
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować Acorn squash: za pomocą ostrej obieraczki do warzyw lub noża do parowania, zdejmij skórkę z wystających grzbietów squasha. Nie musisz obrać więcej niż to: pozostawienie reszty Skórki pomoże squashowi zachować swój kształt i ładnie wygląda. (Jeśli jesteś pieczenia gładkie dyni jak butternut, usunąć wszystkie skórki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Acorn SquashAcorn Squash
WarzywaWarzywa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
NóżNóż
3
Ostrym ciężkim nożem przeciąć dynię na pół wzdłuż i zgarnąć wszystkie nasiona i włókna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
4
Umieść każdą pół wyciętą stronę w dół; przyciąć końce, a następnie wyciąć półokrągłe plastry squasha, wszystko o grubości 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Umieść wszystkie kawałki w stosie na dużej blasze do pieczenia, najlepiej nonstick lub wyłożone pergaminem, lub na maty silikonowej non-stick do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Skropić 2 łyżki oleju na squasha, posypać solą i wrzucić do herbu z przyprawami, a następnie rozłożyć kawałki, aby leżeć płasko, nie dotykając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Piec około 20 minut, a następnie odwrócić kawałki nad.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec kolejne 15 minut lub tak, aż squash jest po prostu przetargu przez całą drogę (poke widelcem do sprawdzenia) i ładnie karmelizowane na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Składanie sałatki
10
Niech kawałki squasha ostygnie na patelni, aż będziesz gotowy do podania. Ułóż je-w symetrycznym kształcie lub w swobodnym stosie-na dużym talerzu do serwowania lub na pojedynczych talerzach sałatkowych, z dwoma lub trzema plastrami na porcję.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Odśwież je skropi oliwą z oliwek, posypką soli. Rozsypać migdałowe kawałki, a następnie smugi lub wiry ciepłej redukcji balsamicznej. Na koniec rozdrobnij kawałki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RedukcjaRedukcja
PosypkiPosypki
SerSer
SólSól
12
Smak
13
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
14
Z rodzinnego stołu Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2004 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn