Sałatka z krewetek karaibskich z limonką Vinaigrette
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Karaiby Sałatka z krewetek z limonki Vinaigrette spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 306 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $5.3 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać julienne-cut rzodkiewki, krewetki, sos czosnkowy chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać awokado można śledzić to danie główne z czekoladowy mus z awokado | szybki ciemny mus z awokado jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni środkowoamerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z grillowanych krewetek z miodem limonkowym Vinaigrette, Sałatka z krewetek z winegretem z limonki kolendry, oraz Sałatka z krewetek, kukurydzy i awokado z winegretem Kolendrowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć krewetki, 2 łyżki octu, i sos czosnkowy chili w dużej misce; wrzucić dobrze. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Miejsce 2 filiżanki szpinaku na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 Puchar mieszanki krewetek. Ułóż 1/4 Puchar mango, 1/4 Puchar rzodkiewki, i 1 łyżka awokado wokół krewetek na każdym talerzu. Top każdej porcji z 2 łyżki zielonej cebuli i 1 1/2 łyżeczki pestek dyni.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.