Salade Nicoise
Salade Nicoise jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 571 kalorii, 41g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Ten przepis z nigella.com ma 73 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sardelę, puszkę tuńczyka, grzanki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Salade Niçoise, Salade Nicoise, oraz Salade Nicoise.
Instrukcje
Umieścić jajka w garnku zimnej wody, doprowadzić do wrzenia i niech bąbelki na 7 minut. Po trzech minutach dodaj mrożoną fasolę.
Odcedzić zarówno fasolę, jak i jajka; pozostawić jajka w misce pod bieżącą zimną wodą i przytrzymać fasolę na sitku tuż pod kranem na chwilę, aby jajka i fasola przestały gotować, a fasola wystygła.Do miski wrzucić pomidory i oliwę, dodać oliwki i delikatnie wymieszać.Ułóż sałatę na naczyniu do serwowania, a następnie polej mieszanką pomidorowo-oliwkową, oszczędzając w misce ich aromatyczne soki.
Odsączyć tuńczyka i ułożyć jego kawałki razem z pomidorami i oliwkami, a następnie posypać odsączoną fasolą.Korzystając z zarezerwowanych soków pozostawionych w misce mieszanki pomidorowej, przygotuj dressing: ubijaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i cukier i polej sałatkę.Obierz i ćwiartuj prawie, ale nie całkiem jajka na twardo i dodaj do sałatki wraz z grzankami, filetami anchois (jeśli używasz) i liśćmi bazylii.