Rick ' s Yummy Split Grochówka z szynką

Rick ' s Yummy Split Grochówka z szynką
Rick ' s Yummy Split Grochówka z szynką może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 141 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.84 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, zmielony tymianek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krówka Bananowa Split: Pyszna Letnia Przekąska, Rick Bayless ' s Red Chile Seafood Soup, oraz Książka: zupa z Czarnej Fasoli Ricka Baylessa.

Instrukcje

1
Umieść podzielony groszek w dużym pojemniku i przykryj kilkoma centymetrami chłodnej wody; odstawić na co najmniej 3 godziny. Wypłukać groch, aż woda będzie czysta; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
WodaWoda
GrochGroch
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podsmażyć cebulę, marchew i seler w gorącym oleju do miękkości, 8 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Dodać czosnek i saute aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Połącz groszek, mieszankę cebuli, 6 szklanek bulionu z kurczaka, liść laurowy, czarny pieprz i tymianek razem w dużym garnku. Wymieszać kości szyi w mieszaninę bulionu z kurczaka, dodając więcej bulionu z kurczaka, jeśli to konieczne, aby całkowicie pokryć kości. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średniej-niskiej, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż groszek się rozpuści i mięso spadnie z kości, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
TymianekTymianek
MięsoMięso
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Kości przenieść na talerz do ostygnięcia.
7
Szynkę w kostkach wymieszać z zupą. Gdy kości karku są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie z nimi, usuń pozostałe mięso z kości; wyrzuć kości i wymieszaj mięso z zupą. Nadal gotować na wolnym ogniu, aż szynka i mięso są ogrzewane przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szynka Pokrojona W KostkęSzynka Pokrojona W Kostkę
MięsoMięso
ZupaZupa
SzynkaSzynka

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn