Quick lamb biryani

Quick lamb biryani
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepisy do skrzynki receptury, szybkie Biryani jagnięcina może być przepis należy spróbować. Na 11,73 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 373 kalorie, 36g białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 105 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz rosół z kurczaka, filet z szyi, ryż basmati i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: andhra chicken biryani-szybkie biryani przy użyciu jogurtu, qabooli biryani lub qubooli biryani / chana dal biryani, oraz Lamb Biryani.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię, smażyć pastę curry aż będzie pachnąca, dodać jagnięcinę, następnie brązową ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Wlać ryż i bulion, a następnie dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, przykryć pokrywką, następnie gotować przez 15 minut na średnim ogniu, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
3
Szpinak wymieszać, nałożyć pokrywkę z powrotem na patelnię i pozostawić do pary, niezakłóconej, na 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Biryani. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
Vocal Vineyards Alfaro Vineyard Gruner Veltliner
TA 100% struktura Gruner Veltliner jest godna pozazdroszczenia. W połączeniu z chłodną solą z Monterey Bay i 50% fermentacją beczkową profil nadal imponuje swoją złożonością między cierpkimi zielonymi owocami sadu a ziołolecznictwem. Orzeźwiające, świeże wykończenie odzwierciedla klasyczne cechy białego pieprzu Gruner Veltliner i kamienną mineralność z odrobiną zasolenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia83
Magazyn