Smażona wołowina z fasolką szparagową i sosem orzechowym

Smażona wołowina z fasolką szparagową i sosem orzechowym
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Smażona wołowina z fasolką szparagową i sosem orzechowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,96 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 36 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju sezamowego, prażonych orzeszków ziemnych, fasolki szparagowej i białek jaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pijana wołowina smażona z fasolką szparagową , Fasolka szparagowa smażona i Fasola szparagowa smażona .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W misce wymieszaj białka, olej sezamowy i 1 łyżkę stołową skrobi kukurydzianej, aż powstanie piana. doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okrągły Wierzch Wołowy Bez Kości, Pokrojony W Cienkie Jak Papier PlasterkiOkrągły Wierzch Wołowy Bez Kości, Pokrojony W Cienkie Jak Papier Plasterki
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodać wołowinę i szczypiorek, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Wlej olej arachidowy na dużą patelnię lub wok i postaw na dużym ogniu. Gdy olej zacznie dymić, dodaj 1/2 wołowiny. (Jeśli usmażysz całe mięso na raz, temperatura oleju spadnie, a wołowina będzie duszona, a nie chrupiąca.) Smażyć przez 2 minuty, następnie wyjąć na papierowy ręcznik do odsączenia; powtórz z pozostałą wołowiną. Bardzo ostrożnie odcedź wszystkie oprócz 2 łyżek gorącego oleju do bezpiecznego pojemnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
GulaszGulasz
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Smażyć imbir, czosnek, zieloną cebulę i chili na pozostałym oleju, aż zaczną wydzielać zapach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Dodaj zieloną fasolkę; doprawić solą i pieprzem. Smaż fasolę przez 2 minuty, aż będzie chrupiąca i miękka; zdjąć z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Wymieszaj bulion z kurczaka z pozostałą łyżką skrobi kukurydzianej, aby uzyskać zawiesinę i dodaj ją na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodać sos sojowy, ocet, cukier, masło orzechowe i skórkę pomarańczową. Gotuj, aż sos będzie gęsty, około 5 minut. Wołowinę i fasolkę szparagową włóż z powrotem na patelnię i obtocz w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Udekoruj posiekanymi orzeszkami ziemnymi i podawaj z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn