Smażona wołowina z fasolką szparagową i sosem orzechowym
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Smażona wołowina z fasolką szparagową i sosem orzechowym może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,96 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie , 36 g białka i 21 g tłuszczu . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Foodnetwork wymaga oleju sezamowego, prażonych orzeszków ziemnych, fasolki szparagowej i białek jaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 76% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Pijana wołowina smażona z fasolką szparagową , Fasolka szparagowa smażona i Fasola szparagowa smażona .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W misce wymieszaj białka, olej sezamowy i 1 łyżkę stołową skrobi kukurydzianej, aż powstanie piana. doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okrągły Wierzch Wołowy Bez Kości, Pokrojony W Cienkie Jak Papier Plasterki
Dodatkowe Laski Cukierków
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Dodać wołowinę i szczypiorek, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4
Wlej olej arachidowy na dużą patelnię lub wok i postaw na dużym ogniu. Gdy olej zacznie dymić, dodaj 1/2 wołowiny. (Jeśli usmażysz całe mięso na raz, temperatura oleju spadnie, a wołowina będzie duszona, a nie chrupiąca.) Smażyć przez 2 minuty, następnie wyjąć na papierowy ręcznik do odsączenia; powtórz z pozostałą wołowiną. Bardzo ostrożnie odcedź wszystkie oprócz 2 łyżek gorącego oleju do bezpiecznego pojemnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Gulasz
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Dodać sos sojowy, ocet, cukier, masło orzechowe i skórkę pomarańczową. Gotuj, aż sos będzie gęsty, około 5 minut. Wołowinę i fasolkę szparagową włóż z powrotem na patelnię i obtocz w sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)
Fasola Szparagowa
Skórka Pomarańczowa
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę