Quiche z łososiem i szwajcarskim Chard
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj quiche z łososia i szwajcarskiego Chard. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 117 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 97 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, jajka, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quiche z łososiem i szwajcarskim Chard, Crustless Swiss Chard Quiche, oraz Quiche z boczkiem szwajcarskim i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Masło 10 calowy talerz pie za pomocą około 1 łyżka masła.
Posypać bułkę tartą w naczyniu ciasto i wstrząsnąć do płaszcza równomiernie, odrzucając nadmiar.
Wlać mleko do dużego rondla i ogrzać na średnim ogniu.
Dodajemy filety z łososia i gotujemy na wolnym ogniu. Przykryć i gotować przez około 10 minut, lub aż łosoś może być płatkowane widelcem.
Roztopić pozostałe masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i boćwina; gotować i mieszać do miękkości, a większość płynu odparowała. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Odstawić do ostygnięcia; należy mieć około jednej szklanki chard i cebuli.
Rozłóż mieszaninę chard i płatki łososia do przygotowanego talerza ciasta. W średniej misce ubijamy jajka i szklankę schłodzonego mleka z łososia.
Piec przez 35 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu ustawienia środka. Lekko ostudzić przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem.
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
Santa Ema Chardonnay Reserva is a bright golden yellow colored wine that comes from the Leyda Valley. A bouquet of ripe tropical fruits emerges, such as bananas and passion fruit along with touches of honey and vanilla. In the mouth, it is a wine of good balance and pleasant acidity.Ideal to go with oily fish and sauces, seafood and grilled crab. Also ideal for white meat and mature cheeses.