Nigdy nie można mieć zbyt wiele południowoamerykańskich przepisów, więc dać przegrzebek Ceviche spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,65 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, sok z limonki, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 35%. Spróbuj Przegrzebek Ceviche, Przegrzebek Ceviche, oraz Przegrzebek Ceviche dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz wszystkie składniki w niereaktywnej misce i wymieszaj, aby dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, a do 1
Łyżka ceviche do małych (4-uncji) szklanki i udekorować kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
1
Czym w ogóle jest niereaktywna miska? Niereaktywna misa jest wykonana z niereaktywnego materiału, takiego jak ceramika bez glazury, szkło, stal nierdzewna lub plastik (ale staramy się wycofać nasze Tworzywa sztuczne, chyba że są wykonane z plastiku pochodzącego z recyklingu). Reaktywne materiały to aluminium i nieocynowana miedź, które reagują na żywność o wysokiej zawartości kwasów, np. pomidory. Czy kiedykolwiek zawijałeś pomidora w folię aluminiową i patrzyłeś na niego następnego dnia? Kwas spala się przez aluminium, co nadaje pomidorowi metaliczny smak. (Najlepiej nie zostawiać pomidorów w jednej ze swoich dobrych miedzianych misek.)
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.