Placki ziemniaczane Arthura Schwartza
Placki ziemniaczane Arthura Schwartza to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 35 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 9 centów za porcję. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, olej canolan, ziemniaki russet 2 jajka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Roladen babci Schwartz, Chrupiące Placki Ziemniaczane (Placki Ziemniaczane), oraz Latki Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, ubić jajka razem dobrze wymieszać. W misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze, pulsuj cebulę, skrobając je. w dół kilka razy, aż bardzo drobno posiekane, prawie puree. Cebulę zeskrobać do miski z jajkami i wymieszać.
Odcedzić ziemniaki, a następnie ustawić sitko nad miską. W tej samej misce procesor, proces ziemniaki, aż bardzo drobno posiekane, ale nadal z pewną teksturą. Natychmiast zeskrobać na sitko. Za pomocą gumowej szpatułki lub tylnej części łyżki wypchnij wilgoć, aby spływała do miski zaczepowej. Natychmiast wymieszać ziemniaki w mieszaninę jaj. Wyrzucić płyn i skrobię ziemniaczaną zebraną w misce.
Dodać mączkę z macy, sól i pieprz. Jeśli nie używasz zmatowionej srebrnej łyżki (patrz wyżej), dodaj szczyptę śmietany tatarskiej. Dobrze wymieszać; odstawić, gdy olej się nagrzewa.
Ogrzać około 1/8 cala oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco. Łyżka się ciasto, za pomocą skąpe 1/4 szklanki dla każdego naleśnika. Ciasto powinno skwierczeć, gdy tylko uderzy w tłuszcz, ale nie dziko. Jeśli krawędzie ciasta oddzielają się, olej jest zbyt gorący. Jeśli są tylko niewielkie pęcherzyki, gdy ciasto dotyka oleju, olej nie jest jeszcze wystarczająco gorący. Pierwsza runda latkes jest nieuchronnie mniej dobra niż późniejsze partie.
Smażyć latki przez około 4 minuty z pierwszej strony, nieco mniej z drugiej. Powinny być dobrze zarumienione przed przekręceniem.
Odcedzić na papierze chłonnym lub na stelażu.