Pieczony łosoś z rabarbarem i czerwoną kapustą

Pieczony łosoś z rabarbarem i czerwoną kapustą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego łososia z rabarbarem i czerwoną kapustą. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 547 kalorii. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 6,17 zł za porcję. Mieszanka rukoli, jogurtu, nasion kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać nasiona kminku, możesz podążać za tym daniem głównym z Bułeczki Z Kminkiem jako deser. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczony łosoś i rabarbar, Pieczony łosoś z rabarbarem i Chardą, oraz Spirala czerwona kapusta kalarepa Slaw z kolendry Vinaigrette.

Instrukcje

1
Nasiona gorczycy wymieszać w małej suchej patelni na średnim ogniu, aż zacznie pękać, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Transfer do małej miski; rezerwa.Przynieś sok pomarańczowy, cukier, 1/3 szklanki wody, i skórka pomarańczowa gotować na dużej patelni, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać nasiona gorczycy, nasiona kolendry, nasiona kminku i imbir. Dusić do syropu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj rabarbar; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar będzie miękki, ale nienaruszony, 2 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieś rabarbar do miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej; rezerwa.Przynieść syrop w patelni na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj kapustę, ocet i wino; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kapusta będzie miękka i większość płynu zostanie wchłonięta, często mieszając, około 45 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Zdjąć z ognia.W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 218°. linia obramowana blachą do pieczenia z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Łososia posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem. Pieczeń, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczysty w centrum, o 11 protokół. Rewarm reserved rabarbar w mikrofalówce tylko do ciepłego.Ciepłą kapustę podzielić na 6 talerzy. Rozsypać rukolę na szczycie i wokół kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
8
Umieścić 1 filet z łososia na kapuście. Łyżka jogurtu na łososia, potem rabarbar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
świeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracjiświeży Rabarbar I Więcej Do Dekoracji
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego

Składniki

7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipiersi z kurczaka z rożnapiersi z kurczaka z rożna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kminkunasiona kminku4(może być lub przeglądać)nasiona kolendrynasiona kolendry1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)mielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy2(zima)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizwykły jogurt po greckuzwykły jogurt po grecku2Średnia żółta cebula, posiekanakapusta czerwona cienko pokrojona (od ok. 1/2 średniej główki)kapusta czerwona cienko pokrojona (od ok. 1/2 średniej główki)7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2-calowy 1/4-calowy grube paski zapałek rabarbar (od około 12 uncji przyciętego rabarbaru)2-calowy 1/4-calowy grube paski zapałek rabarbar (od około 12 uncji przyciętego rabarbaru)1kilogramyfilety z łososia ze skórąfilety z łososia ze skórą1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOcet winny SherryOcet winny Sherry2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej4(może być lub przeglądać)nasiona gorczycy czarnej lub żółtejnasiona gorczycy czarnej lub żółtej

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn