Pieczony pstrąg z szałwią to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 0g białka, oraz 18g tłuszczu. Jeśli masz masło, wino, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pstrąg z szałwią, Pstrąg Szałwiowy, oraz Mąka kukurydziana-smażony pstrąg z grejpfrutem i smażoną szałwią.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 450 F. doprawić pstrąga do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. W małej misce, połączyć zmiękczone masło, szałwia, i pietruszka, i dobrze wymieszać. Podziel mieszankę na cztery równe części, rozłóż jedną porcję wewnątrz każdego otwartego pstrąga i zamknij rybę tak, jak w książce. Przetrzyj duże naczynie do pieczenia oliwą z oliwek i ułóż w nim wygodnie pstrąga.
Dodaj filiżankę wina i piec 10 minut, fastrygowanie od czasu do czasu i stopniowo dodając pozostałe wino, aby zrekompensować parowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Spuścić płyn do małego niereaktywnego rondla i przykryć pstrąga, aby go ogrzać. Gotować płyn do gotowania, aż do zemulgowania i zmniejszenia, o 5 minut. Szpatułką ostrożnie przełożyć rybę na półmisek lub pojedyncze Dania, przecedzić i nałożyć na nie zredukowany SOS.